Fa'asa'o le tui e leai se nila ma lona lumana'i

Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le tulaga lelei o le olaga, e sili atu le gauai atu o tagata i le poto masani o lavalava, meaʻai, fale ma felauaiga, ma o loʻo faʻaauau pea ona siitia le faʻailoga fiafia.O le ma'isuka e le o se mataupu a se tagata e to'atasi, ae o se mataupu a se vaega o tagata.O i matou ma le fa'ama'i o lo'o i ai pea i se tulaga o le ola fa'atasi, ma o lo'o matou naunau fo'i e fo'ia ma fa'ato'ilaloina fa'ama'i faigata e mafua mai i le fa'ama'i.

E pei ona tatou iloa uma, o le inisalini o le auala sili lea e pulea ai le maʻi suka, ae le o tagata suka uma e faʻaaogaina le inisalini, aua o faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau e mafua mai i tui o le inisalini e faʻavaivaia ai le maʻisuka.

Ave le mea moni o le inisalini e tatau ona tui i se nila, lea e poloka ai le 50.8% o tagata gasegase.A uma mea uma, e le mafai e tagata uma ona faatoilaloina o latou popolega i totonu e uiga i le tuʻia o i latou lava i se nila.E le gata i lea, e le na o se fesili o le tuiina o se nila.

O le numera o tagata mamaʻi mamaʻi i Saina ua oʻo i le 129.8 miliona, tulaga muamua i le lalolagi.I lo'u atunuu, e na'o le 35.7% o tagata e maua i le ma'isuka ituaiga 2 e fa'aaogaina togafitiga inisalini, ma le to'atele o tagata mama'i e tui inisalini.Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le tele o faʻafitauli e leʻi foʻia i tui masani o nila, e pei o le tiga i le taimi o tui, faʻateleina le faʻaleagaina o le tino poʻo le gaʻo gaʻo, paʻu paʻu, totototo, toega uʻamea poʻo nila gau e mafua mai i le tui le talafeagai, faʻamaʻi ...

O nei faʻafitauli leaga o tui e faʻateleina ai le fefe i tagata mamaʻi, lea e mafua ai le sese o le mafaufau i le tui o le inisalini, e aʻafia ai le mautinoa ma le tausisia o togafitiga, ma oʻo atu ai i le mafaufau o le inisalini tetee i tagata mamaʻi.

E tetee atu i faigata uma, o uo suka e iu lava ina manumalo i le mafaufau ma le physiological faʻalavelave, ma a maeʻa ona iloa le auala e tui ai, o le isi mea latou te feagai - o le suia o le nila o le vaomago mulimuli lea e nutimomoia ai uo suka.

O le su'esu'ega o lo'o fa'aalia ai o le tulaga o le toe fa'aaogaina o nila e matua taatele.I loʻu atunuu, 91.32% o tagata maʻi suka o loʻo i ai le faʻalavelave o le toe faʻaaogaina o nila inisalini lafoai, ma le averesi o le 9.2 taimi o le faʻaaogaina faifaipea o nila taʻitasi, lea e 26.84% o tagata mamaʻi na faʻaaogaina soo mo le sili atu i le 10 taimi.

O totoe o le inisalini i totonu o le nila pe a uma ona faʻaaogaina faʻaauau o le a fausia ai tioata, poloka le nila ma puipuia le tui, mafua ai ona faʻafefe le pito o le nila, faʻateleina le tiga o le tagata maʻi, ma mafua ai foi le gau o nila, tui le saʻo, paʻu uʻamea e paʻu ese le tino, aano. fa'aleagaina po'o le toto.

nila i lalo ole microscope

45

Mai le ma'i suka i le fa'aogaina o le inisalini i le tui tui, o so'o se aga'i i luma ose fa'atiga lea mo tagata e maua i le ma'i suka.E i ai se auala lelei e fa'ataga ai tagata e maua i le ma'isuka e maua tui inisalini e aunoa ma le tumau i tiga o le tino?

I le aso 23 o Fepuari, 2015, na tuʻuina atu ai e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) le "WHO Guidelines for Intramuscular, Intradermal and Subcutaneous Injections of Medical-Safe Syringes", faʻamalosia le taua o le saogalemu o le faʻaogaina o tui ma faʻamaonia o le tui o le inisalini o le taimi nei e sili ona lelei. auala sili e pulea ai le suka toto.

Lona lua, o le lelei o tui e leai se nila e iloagofie: o tui e leai ni nila e lautele le tufatufaina, faʻasalalau vave, vave ma faʻaoga tutusa, ma faʻaumatia le tiga ma le fefe e mafua mai i le tui.

Fa'avae ma fa'amanuiaga:

O le tui e leai se nila e faʻaaogaina le mataupu faavae o le "vaʻa faʻamalosi" e tulei ai le vai i totonu o le vailaʻau vailaʻau i totonu o pores micro e fausia ai se koluma vai e ala i le mamafa e gaosia e le masini mamafa i totonu o le tui e leai se nila, ina ia mafai e le vai. vave ona ati i le epidermis o le tagata ma oʻo atu i le subcutaneous.E fa'asalalau fa'asalalau i lalo o le pa'u, fa'afefe vave, ma fa'atopetope fo'i le gaioiga.O le saoasaoa o le tui e leai se nila e matua vave lava, o le loloto o le tui o le 4-6mm, e leai se lagona o le tingling manino, ma o le faʻaosofia o le nerve endings e laʻititi lava.

Ata fa'ata'atia o tui tui ma tui e leai se nila

46

O le filifilia o se tui lelei e leai se nila o se fa'amaoniga lona lua mo tagata mama'i tui inisalini.O le fanau mai o le tui TECHiJET e leai se nila e le masalomia o le tala lelei lea a le au suka suka.


Taimi meli: Oke-18-2022